Record nummer 1927263
Titel Spiegel van de Zuiderzee : geschiedenis en cartobibliografie van de Zuiderzee en het Hollands Waddengebied
toon extra info.
Erik Walsmit ... [et al.]
Auteur(s) Walsmit, E.
Uitgever Houten : Hes & De Graaf
Jaar van uitgave cop. 2009
Pagina's 744 p ill., krt
Titel van reeks Utrechtse historisch-cartografische studies (ISSN 1568-2072 ; 9)
Annotatie(s) Met lit. opg., reg. - Met samenvatting in het Engels  toon alle annotatie(s)
Onderzoeksprogramma Explokart
ISBN 9789061942306
Op papier Haal het document, vind aanverwante informatie of gebruik andere SFX-diensten
Trefwoorden (cab) kaarten / geschiedenis / historische geografie / ijsselmeer / waddenzee
Rubrieken Historische geografie
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting Kaarten van Nederlandse gewesten en provincies zijn vanaf het midden van de negentiende eeuw regelmatig op systematische wijze door diverse auteurs beschreven. Dit is echter niet het geval voor de beschrijving van de kaarten van de Zuiderzee, het huidige IJsselmeer en het Hollands Waddengebied. Dit terwijl de Zuiderzee toch een heel bijzondere geschiedenis heeft en daardoor kan bogen op een aparte cartografische ontwikkeling. Er is geen plek in Nederland waar de relatie met het water op zo’n buitengewone manier tot uitdrukking komt als bij de verandering van de Zuiderzee in het IJsselmeer. Met dit aantrekkelijke en rijk geïllustreerde boek is er eindelijk een compleet overzicht van de geschiedenis van de kartering van de Zuiderzee en het Hollands Waddengebied van 1584 tot 1932 beschikbaar.De ruim 130 kaarten zijn alle in kleur afgebeeld en al hun bekende staten worden uitvoerig beschreven en gedocumenteerd
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.