Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 1927749
Titel Dilemma's en barrières in de praktijk van het natuur- en landschapsbeleid : achtergronddocument bij Natuurbalans 2009
toon extra info.
A.L. Gerritsen ... [et al.]
Auteur(s) Gerritsen, A.L. ; Kamphorst, D.A. ; Selnes, T.A. ; Veen, M. van ; Bosch, F.J.P. van den ; Broek, L. van den ; Broekmeyer, M.E.A. ; Donders, J.L.M. ; Fontein, R.J. ; Tol, S. van ; Wamelink, G.W.W. ; Wielen, P. van der
Uitgever Wageningen : Wettelijke Onderzoekstaken Natuur & Milieu
Jaar van uitgave 2009
Pagina's 130 p fig., tab
Titel van reeks Werkdocument / Wettelijke Onderzoekstaken Natuur & Milieu (159)
Annotatie(s) Project WOT-04-006-100 - 5235874-01. - Onderzoeksopdracht van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL)
Online full text
Op papier Haal het document, vind aanverwante informatie of gebruik andere SFX-diensten
Trefwoorden (cab) natuurbescherming / landschapsbescherming / overheidsbeleid / investering / investeringsplannen / investeringsbeleid / regionaal beleid / nederland / natuur / natuurbeleid / landschapsplanning / gebiedsgericht beleid / beleidsevaluatie
Rubrieken Natuurbeschermingsbeleid / Landgebruiksplanning
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting De Natuurbalans is een jaarlijkse publicatie van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL). In deze publicatie wordt het natuur- en landschapsbeleid van het Rijk geëvalueerd. Hoofdstuk 8 van de Natuurbalans 2009 richt zich op dilemma’s en barrières rondom de realisatie van het natuur- en landschapsbeleid van het Rijk. Dit achtergronddocument bevat de onderbouwing van dat hoofdstuk. De volgende hoofdconclusies zijn in de Natuurbalans opgenomen: • Rijk en provincies zijn samen verantwoordelijk voor de realisatie van het Investeringsbudget Landelijk Gebied (ILG), maar leggen een andere nadruk op de verschillende opgaven die hierin zijn opgenomen. Daardoor is er kans op conflicten over de realisatie. • De invulling van de rollen van provincies en Rijk in de realisatie van het ILG zijn nog niet geheel uitgekristalliseerd. Dit leidt tot vertragingen en complicaties om het natuur- en landschapsbeleid te realiseren. Daarbij missen Rijk en provincies kansen om kennis en ervaringen te delen. • Om het natuur- en landschapbeleid van het Rijk te realiseren, is medewerking nodig van gebiedspartijen. Het werken met gebiedsprocessen waar vertrouwen tussen gebiedspartijen kan ontstaan, is hiervoor van groot belang. • Heldere en werkbare kaders die zowel de rijksdoelen borgen als ruimte laten voor doelen op gebiedsniveau zijn nodig om natuurdoelen in gebieden te realiseren. Deze kaders zijn er nu nog te weinig.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.