Record nummer 1929014
Titel artikel Biobased economy
Auteur(s) Peerlings, J.
Titel Van boterberg naar biobased : de Nederlandse landbouw in perspectief
toon extra info.
red.: Jack Peerlings en Cornelis Gardebroek
Auteur(s) Peerlings, J. ; Gardebroek, C.
Uitgever Wageningen : Wageningen Academic Publishers
Deel(Jaar)Nummer (2009)
Paginering 65 - 77
Op papier Haal het document, vind aanverwante informatie of gebruik andere SFX-diensten
Trefwoorden (cab) biobased economy
Rubrieken Bio-energie / Agrarische economie (algemeen)
Publicatie type Hoofdstuk uit boek
Taal Nederlands
Toelichting In dit hoofdstuk wordt de belangstelling voor de Biobased economy verklaard, zoals de beperking van de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en de beperking van de uitstoot van broeikasgassen. Daarnaast worden factoren besproken die het gebruik van biomassa voor de productie van biobased producten belemmeren. Zo is er het gevaar van gebrek aan duurzaamheid bij de productie van biomassa, zijn er nog veel technologische uitdagingen, is er het gevaar dat het gebruik van biomassa in non-food producten leidt tot concurrentie met voedsel en is er sprake van relatief hoge transportkosten. Ook worden markt- en institutionele factoren die het succes van de biobased economy bepalen besproken. Bij de conclusies wordt gesteld dat er vraag is naar interdisciplinair onderzoek waarin verschillende aspecten van de biobased economy in samenhang worden geanalyseerd
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.