Record nummer 1932637
Titel Hoofdlijnen natuurbeschermingsrecht
toon extra info.
Ch.W. Backes, A.A. Freriks, J. Robbe
- [2e, volledig herz. dr.]
Auteur(s) Backes, C.W. ; Freriks, A.A. ; Robbe, J.
Uitgever Den Haag : Sdu Uitgevers
Jaar van uitgave 2009
Pagina's 310 p
Annotatie(s) Editie 2009  toon alle annotatie(s)
1e dr. door Ch.W. Backes, P.J.J. van Buuren, A.A. Freriks: 2004
ISBN 9789012381932
Op papier Haal het document, vind aanverwante informatie of gebruik andere SFX-diensten
Trefwoorden (cab) natuurbescherming / wetgeving / nederland / natuurbeschermingsrecht / habitatrichtlijn / natura 2000
Rubrieken Natuurbescherming
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting Het natuurbeschermingsrecht heeft het afgelopen decennium een belangrijke plaats verworven in plannen en projecten. Ook vraagstukken van beheer van populaties en bestrijding van schade zijn in toenemende mate van belang. Dat maakt het temeer noodzakelijk dat de relevante juridische onderwerpen overzichtelijk worden aangeboden aan (beroepsmatig) geïnteresseerden in dit vakgebied. 'Hoofdlijnen natuurbeschermingsrecht' beoogt daarin te voorzien en geeft een overzicht van de stand van zaken in het natuurbeschermingsrecht op Europees niveau en in Nederland. Niet alleen de bescherming van soorten en gebieden komt uitvoerig aan de orde, maar ook financiële instrumenten, handhaving, de relatie tot het internationaal natuurbeschermingsrecht en de betekenis van het instrumentarium op het terrein van de ruimtelijke ordening. Dit boek behandelt de meest recente stand van zaken in de wetgeving inclusief de wijziging van de Natuurbeschermingswet 1998 die op 1 februari 2009 in werking getreden is.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.