Record nummer 1935518
Titel artikel Kernkwaliteiten: essen, velden, beken en dorpen in de Drentsche Aa
Auteur(s) Hendriks, M.
Tijdschrifttitel Landwerk : tijdschrift voor de inrichting van het landelijk gebied
Deel(Jaar)Nummer 11(2010)2
Paginering 48 - 49
Op papier Haal het document, vind aanverwante informatie of gebruik andere SFX-diensten
Trefwoorden (cab) landschap / kwaliteit / landinrichting / beekdalen / drenthe
Rubrieken Landschapsarchitectuur (algemeen)
Publicatie type Artikel
Taal Nederlands
Toelichting Een granieten pilaar in het landschap. Dat is te vinden in het Drentse landschap, en wel in het stroomgebied van de Drentsche Aa. Door vier kijkgaten prijken de belangrijkste landschapstypen. Aan de ene kant de heide op het Balloƫrveld, aan de andere kant de akkers van de Balloƫresch. Haaaks daarop: het beekdal van het Smalbroekenloopje, en de horizon van het dorp Rolde. De granieten pilaar is een monument voor de in 2001 overleden Harry de Vroome, een van de eerste landinrichters die in de vele ruilverkavelingen oprecht rekening hield met het landschappelijk systeem.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.