Record nummer 1939554
Titel Emissie van gewasbeschermingsmiddelen naar de lucht : overzicht van de relevante processen en de kennisleemten
toon extra info.
[samenstelling: C.J. Kloet, J. de Goey, G.H. Horeman]
Auteur(s) Kloet, C.J. ; Goey, J. de ; Horeman, G.H.
Uitgever Ede : Informatie- en KennisCentrum Landbouw
Jaar van uitgave 1998
Pagina's 17 p ill
Online full text
Trefwoorden (cab) pesticiden / luchtverontreiniging / emissie / bodemverontreiniging / modellen
Rubrieken Milieuverontreiniging
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting In opdracht van de afdeling Gewasbescherming van de Directie Landbouw heeft het IKC-Landbouw geïnventariseerd wat de kennisleemten zijn op het gebied van de emissie van gewasbeschermingsmiddelen naar de lucht. Voor de middelen die in de bodem worden gebracht, m.n. de natte grondontsmettingsmiddelen, is de emissiefactor voldoende bekend en is de emissie naar de lucht te bepalen met het SC-DLO model PESTLA. Voor middelen die op de bodem worden gebracht is enig inzicht in de emissiefactor aanwezig. Er is door SC-DLO onderzoek gedaan naar de stoffen tri-allaat, ethoprophos en parathion. SC-DLO werkt ook aan een module voor hun model waarmee de vervluchtiging van middelen bij toepassing op onbegroeide bodem kan worden berekend. TNO heeft voor atrazin de emissie vanaf de bodem gemeten. De beschikbare gegevens zijn echter onvoldoende om via extrapolatie uitspraken over andere middelen die op de bodem gebracht worden te doen. Voor middelen die op een gewas worden gespoten is de hoeveelheid beschikbare meetgegevens nog beperkter.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.