Record nummer 1941198
Titel De perfecte match : "aansluiting gediplomeerden op het werkveld in de hippische sector" : een studie naar succes- en faalfactoren
toon extra info.
Angela Haze, Wendy Pater
Auteur(s) Haze, A. ; Pater, W.
Uitgever [S.l. : s.n.]
Jaar van uitgave 2010
Pagina's [67] p
Annotatie(s) Afstudeerverslag Hogeschool Van Hall Larenstein, Leeuwarden  toon alle annotatie(s)
Een diermanagement afstudeerproject in opdracht van het Nederlands Hippisch Kenniscentrum (NHK)
Online full text
Trefwoorden (cab) paarden / sporten met dieren / hogere agrarische scholen / afgestudeerden / onderwijsprogramma's / leerplan / praktijkonderwijs / relaties tussen werkgevers en werknemers / vragenlijsten / middelbaar beroepsonderwijs
Rubrieken Agrarisch onderwijs / Onderwijskundig kwaliteitsonderzoek / Paardachtigen
Publicatie type Studentenverslag
Taal Nederlands
Toelichting In opdracht van het Nederlands Hippisch Kenniscentrum is onderzoek gedaan naar de aansluiting van mbo- en hbo-gediplomeerden op het werkveld in de hippische sector. In dit onderzoek staan succes- en faalfactoren centraal. Er is gekeken naar knelpunten tussen de verwachtingen van gediplomeerden en van die van werkgevers in de hippische sector bij de invulling van een baan en het proces wat hieraan vooraf gaat. Het doel van dit onderzoek is om zicht te krijgen op matches en mismatches tussen werkgever en werknemer in de hippische sector door middel van kwalitatief onderzoek. De hoofdvraag, die hierbij centraal staat, is de volgende: Hoe kan de aansluiting tussen mbo- of hbo-gediplomeerden en vacatures in het werkveld verbeterd worden? Om antwoord te krijgen op deze vraag is een aantal deskundigen uit de hippische sector geïnterviewd de aansluiting tussen werknemer en werkgevers op mbo- en hbo-niveau. Dit onderscheid is in het gehele onderzoek doorgevoerd. Vervolgens zijn er enquêtes opgesteld voor werkgevers en gediplomeerden in de hippische sector. Hierbij is gebruik gemaakt van een survey met vragen over persoonlijke kwaliteiten, ervaringen en vakspecifieke kwaliteiten van de werknemer. De werkgevers hebben ingevuld wat verwacht wordt van een nieuwe werknemer en de gediplomeerden hebben ingevuld wat hun kwaliteiten zijn.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.