Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 1945465
Titel artikel Job Verheijden, directeur Verheijden RIWA-Maas: "Splitsing RIWA was wijs besluit"
Auteur(s) Gast, M.
Tijdschrifttitel H twee O : tijdschrift voor watervoorziening en afvalwaterbehandeling
Deel(Jaar)Nummer 43(2010)18
Paginering 20 - 21
Online full text
Op papier Haal het document, vind aanverwante informatie of gebruik andere SFX-diensten
Trefwoorden (cab) waterverontreiniging / oppervlaktewater / rivierwater / watervoorziening / drinkwater / interviews / belgië / oppervlaktewaterkwaliteit / waterzuivering / maas
Rubrieken Waterbeheer (algemeen)
Publicatie type Artikel
Taal Nederlands
Toelichting Vlak na de Tweede Wereldoorlog had de Vewin nog zo'n 200 leden, voor het overgrote deel kleinere grondwaterbedrijven. De grote oppervlaktewaterbedrijven (in Den Haag, Rotterdam en Amsterdam én PWN) vonden dat de vervuiling van Rijn en Maas binnen dat verband te weinig aandacht kreeg. Ook wilden zij hun belang - sanering van de vuillozingen - zelf direct verdedigen. Daartoe richtten zij in 1951 naast de Vewin de RIWA op, die met de kracht van een actiegroep de vervuilingproblematiek aan de orde stelde, in het stroomgebied van de Rijn, de Maas en later ook de Schelde. Ook Belgische bedrijven traden toe tot de RIWA. Na bijna 50 jaar succesvol in één organisatie opgetrokken te zijn, werd in 2000 besloten tot een splitsing in 3 afzonderlijke verbanden. De eerste directeur van de nieuwe RIWA-Maas werd Job Verheijden, die vanuit Rotterdam steeds nauwer bij de Maasproblematiek betrokken was geraakt. Per 1 november 2010 gaat hij met pensioen. Aanleiding voor een gesprek met hem in het pompstation Baanhoek in Dordrecht, de plek waar RIWA-Maas thans kantoor houdt.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.