Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 1945805
Titel Berekening van broeikasgasemissie door de productie van tuinbouwproducten : verkenning en oplossingen van methodiekvragen ten behoeve van de ontwikkeling van het Nederlandse koolstof voetsporen protocol voor tuinbouwproducten
toon extra info.
Hans Blonk, Anton Kool, Boki Luske, Tommie Ponsioen
Auteur(s) Blonk, Hans ; Kool, Anton ; Luske, Boki ; Ponsioen, Tommie
Uitgever Gouda : Blonk Milieu Advies
Jaar van uitgave 2009
Pagina's 92 p ill
Online full text
Trefwoorden (cab) groot-brittannië / broeikasgassen / emissie / landbouwproducten / landbouwproductie / standaardisering / methodologie
Rubrieken Tuinbouw / Milieubescherming
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting Begin 2007 creëerde enkele Britse detailhandelorganisaties een vraag naar inzicht in de broeikasgasemissie door de productie van landbouwproducten door aan te kondigen dat zij producten gaan labellen met een “carbon footprint”. Dit initiatief heeft in Groot Brittannië en internationaal geleid tot diverse productgeoriënteerde studies, maar daarbij werd ook duidelijk dat er behoefte was aan een gestandaardiseerde rekenmethodiek. In Nederland reageerden met name de bedrijven die producten leveren aan Groot Brittannië door studies uit te laten voeren. Tevens onderkende het Nederlandse bedrijfsleven het belang om een goed gefundeerde rekensystematiek beschikbaar te hebben. Het Productschap Tuinbouw initieerde in reactie op deze ontwikkelingen in de zomer van 2007 een project dat de Nederlandse tuinbouwsector moest voorzien met een protocol en een rekentool om te kunnen anticiperen op de ontwikkelen in Groot Brittannië. Na twee jaar is het project afgerond met een protocol voor de berekening van broeikasgasemissies door de productie van tuinbouwproducten en een demo van de rekentool dat werkt via het internet en waarmee tuinders en handelsbedrijven berekeningen kunnen uitvoeren voor hun producten. In het protocol zijn best practices (aanbevolen methodes en standaardgegevens) gedefinieerd voor de berekening van broeikasgasemissies door de productie van tuinbouwproducten.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.