Record nummer 1948885
Titel artikel Het historische cultuurlandschap in Nederland : stand van zaken in onderzoek, onderwijs en beleid 2010
Auteur(s) Braaksma, P. ; Renes, J. ; Spek, T. ; Weijschedé, T.J.
Tijdschrifttitel Historisch geografisch tijdschrift
Deel(Jaar)Nummer 28(2010)3
Paginering 8 - 28
Annotatie(s) Refs.: p. 25-28; 4 tab.
Op papier Haal het document, vind aanverwante informatie of gebruik andere SFX-diensten
Trefwoorden (cab) landschap / geschiedenis / hoger onderwijs / cultuurlandschap / historische geografie / wetenschappelijk onderzoek
Rubrieken Historische geografie
Publicatie type Artikel
Taal Nederlands
Toelichting Tijdens de eerste Dag van het Historisch Cultuurlandschap op 17 november 2006 in Utrecht is onder meer de balans opgemaakt van de wijze waarop het historische cultuurlandschap heden ten dage verankerd is in het wetenschappelijk onderzoek, het beleid en het onderwijs in Nederland. Deze bijdrage is een geactualiseerde versie van de voordracht die de auteurs op die middag over dit onderwerp presenteerden. Na een korte terugblik op de ontwikkeling van de historische geografie in de afgelopen eeuw in ons land en de actuele situatie in aangrenzende landen, wordt eerst een overzicht gegeven van de wijze waarop historische geografie in ons land momenteel organisatorisch is ingebed. Vervolgens wordt een meer gedetailleerd beeld geschetst van de huidige stand van het wetenschappelijk onderzoek, de toepassing van historisch-geografische kennis in het beleid en het hoger onderwijs op het gebied van de opbouw, de geschiedenis en het erfgoed van de historische cultuurlandschappen in ons land.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.