Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 1968596
Titel artikel POP-concentraties in 2050 : het effect van emissiereducties en klimaatverandering :verspreiding van PCB-153 in lucht, bodem en water
Auteur(s) Hollander, A. ; Sauter, F.
Tijdschrifttitel Milieu : opinieblad van de Vereniging van Milieuprofessionals
Deel(Jaar)Nummer 17(2011)4
Paginering 29 - 33
Op papier Haal het document, vind aanverwante informatie of gebruik andere SFX-diensten
Trefwoorden (cab) klimaatverandering / persistente organische verontreinigende stoffen / luchtverontreiniging / schadelijke stoffen / emissie / reductie / milieueffect
Rubrieken Klimaatverandering / Milieueffectrapportage
Publicatie type Artikel
Taal Nederlands
Toelichting Klimaatverandering kan effect hebben op de verspreiding en concentratie van chemische stoffen in het milieu. Naar dit mogelijke effect is door het RIVM een modelstudie gedaan, waarin op Europees niveau de verwachte effecten van klimaatverandering op de milieuconcentraties van PCB-153 zijn bepaald. Ter vergelijk zijn deze uitgezet tegen de verwachte effecten van de reductie in emissies tot 2050. Uit de studie komt duidelijk naar voren, dat de veranderingen in het klimaat de komende decennia naar verwachting een gering effect hebben op de verspreiding van PCB-153 in het milieu, in het milieu, in ieder geval op gemiddeld Europees niveau. Van alle milieucompartimenten zijn concentratieveranderingen als gevolg van klimaatverandering het meest uitgesproken in de bodem : onder het toekomstige klimaat scenario neemt de gemiddelde PCB-153 concentratie in bodem met 7% ten opzichte van de huidige klimaatomstandigheden. De voorspelde afname van de PCB-emissies tot 2050 leidt echter tot concentraties in de bodem die zeker 20% lager liggen dan nu, en tot 90-95% in lucht en zeewater.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.