Record nummer 1980608
Titel Differentiatie stikstofbemestingsadviezen : verkenning bij het gewas consumptieaardappel
toon extra info.
Wim van Dijk, Jan Rinze van der Schoot, Hein ten Berge
Auteur(s) Dijk, W. van ; Schoot, J.R. van der ; Berge, H. ten
Uitgever Lelystad : Praktijkonderzoek Plant & Omgeving, Business Unit AGV
Jaar van uitgave 2012
Pagina's 25 p ill
Annotatie(s) PPO nr. 458. - Projectnummer: 32 501728 11
Online full text
Trefwoorden (cab) bemesting / stikstof / richtlijnen (directives) / consumptieaardappelen / aardappelen / akkerbouw / mestgiften
Rubrieken Kunstmeststoffen, bemesting / Aardappelen
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting In het Vierde Actieprogramma van de Nitraatrichtlijn wordt o.a. ingezet op innovaties om op melkveehouderij- en akker- en tuinbouwbedrijven de stikstofverliezen verder te verminderen. Eén van de opties is om stikstofbemestingsadviezen, daar waar mogelijk, te differentiëren naar groei- en bodemomstandigheden. In 2010 is een project gestart met als doel een verkenning van de mogelijkheden voor differentiatie van het stikstofbemestingsadvies op basis van opbrengstniveau en N-leverend vermogen van de bodem bij het gewas maïs. In 2011 is gekeken naar de mogelijkheden bij het gewas consumptieaardappel. Dit rapport doet hiervan verslag van de analyse bij consumptieaardappelen. In de studie is gebruik gemaakt van een dataset van 32 N-trappenproeven met consumptieaardappelen die in het verleden zijn uitgevoerd. Het betrof 18 en 14 proeven op respectievelijk zand- en lössgrond.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.