Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 1993705
Titel artikel Toelatingsbeoordeling gewasbeschermingsmiddelen onder de Verordening : loslaten en vasthouden
Auteur(s) Assen, M. van
Tijdschrifttitel Gewasbescherming : mededelingenblad van de Nederlandse Planteziektenkundige Vereniging in samenwerking met de Coordinatiecommissie Onkruidonderzoek NRLO
Deel(Jaar)Nummer 43(2012)2
Paginering 57 - 59
Online full text
Op papier Haal het document, vind aanverwante informatie of gebruik andere SFX-diensten
Trefwoorden (cab) pesticiden / toelating van bestrijdingsmiddelen / wetgeving / effecten / europese unie / nederland
Rubrieken Chemische bestrijding
Publicatie type Artikel
Taal Nederlands
Toelichting Visie van Nefyto op de nieuwe Verordening Gewasbeschermingsmiddelen. Sinds 14 juni 2011 is er een nieuwe fase ingetreden in de toelating van gewasbeschermingsmiddelen. Onder de Europese richtlijn 91/414 was al de stap gezet dat actieve stoffen van gewasbeschermingsmiddelen via een communautaire procedure werden beoordeeld en goedgekeurd. Met de komst van Verordening 1107/2009 wordt een volgende stap gezet en wordt ook de toelatingsbeoordeling van de middelen Europees uitgevoerd en gecoördineerd. De invloed van andere Lidstaten op het productenpakket dat in Nederland is toegelaten, reikt daarmee verder dan voorheen. Het is een stap in het groeiproces naar een steeds Europeser wordend toelatingsbeleid. Wat betekent de nieuwe regelgeving voor Nederland, onze positie en onze ambities? Zoals met ieder groeiproces is het ook hier een kwestie van vasthouden en loslaten, om op deze manier sterk uit de verandering naar voren te komen.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.