Record nummer 1995680
Titel artikel Screening uitgelicht : uitzoeken m.e.r.-plicht steeds lastiger
Auteur(s) Eijssen, P. ; Nuesink, J.
Tijdschrifttitel Toets : vakblad over effectrapportage
Deel(Jaar)Nummer 19(2012)2
Paginering 22 - 25
Op papier Haal het document, vind aanverwante informatie of gebruik andere SFX-diensten
Trefwoorden (cab) milieueffectrapportage / regelingen / evaluatie
Rubrieken Milieueffectrapportage
Publicatie type Artikel
Taal Nederlands
Toelichting Wanneer moet voor een besluit over een activiteit een m.e.r.-procedure worden doorlopen? Die vraag is in Nederland niet eenvoudig te beantwoorden. Ondanks, of misschien wel vanwege initiatieven als de 'Herijking van de VROM-regeling' en 'Sneller en Beter' is het geven van het juiste antwoord er niet eenvoudiger op geworden. En de veranderingen zijn nog niet ten einde met de komst van de Omgevingswet. Het dilemma doemt op of de zoveelste aanpassing van de wet licht in de duisternis kan scheppen of dat we beter kiezen om te berusten in de situatie en het leven verlichten met allerlei 'tooltjes'.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.