Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 1996573
Titel artikel Oude en nieuwe inzichten van het slibgistingsproces. 2. Stand der techniek en ontwikkelingen
Auteur(s) Nieuwenhuijzen, A.F. van ; Koornneef, E. ; Visser, A. ; Roeleveld, P. ; Dekker, T. ; Uijterlinde, C.A.
Tijdschrifttitel WT-afvalwater
Deel(Jaar)Nummer 12(2012)3
Paginering 210 - 225
Op papier Haal het document, vind aanverwante informatie of gebruik andere SFX-diensten
Trefwoorden (cab) afvalwaterbehandelingsinstallaties / slibvergisting / technologie / handboeken
Rubrieken Afvalwaterbehandeling
Publicatie type Artikel
Taal Nederlands
Toelichting In Nederland wordt anno 2011 op bijna één kwart van de momenteel operationele communale riool- en afvalwaterzuiveringsinrichtingen (352 rwzi's) slibgisting toegepast, waar ruw of ingedikt primair slib en secundair slib wordt uitgegist. In deze 86 slibgistingsinstallaties wordt circa 50% van al het geproduceerde slib verwerkt dat op rwzi's wordt geproduceerd. Slibgisting speelt een belangrijke rol in de slibstabilisatie, de slibreductie en de energie- en warmtevoorziening voor waterzuiveringsinstallaties. Doelmatige kostenreductie en duurzaamheid zijn een belangrijke drijfveer voor slibgisting. Tot een aantal jaren geleden werd slibgisting als een secundaire voorziening op een rwzi gezien. De aandacht voor het slibgistingsproces was sinds het begin van de jaren 90 van de vorige eeuw enigszins op de achtergrond geraakt. De recente opleving van de aandacht voor de slibgisting voor duurzaamheid, energie en kostenbesparing is aanleiding om de kennis met betrekking tot slibgisting te analyseren en te bundelen. Tevens is een aandachtspunt het parate kennisniveau rond het thema slibgisting. STOWA heeft deze aanleiding aangegrepen om het Handboek Slibgisting op te stellen om de kennis over slibgisting te borgen en gemakkelijk beschikbaar te maken voor technologen en bedrijfsvoerders van waterschappen en adviesbureaus. De doelgroep voor het handboek bestaat uit bedrijfsvoerders en technologen van waterschappen en medewerkers van adviesbureaus en opleiding- en onderzoeksinstituten. De doelstelling van het handboek is het borgen van basiskennis over het slibgistingsproces. Het handboek is bedoeld als operationele leidraad voor het ontwikkelen, ontwerpen, optimaliseren en bedrijven van slibgistingsinstallaties voor communaal zuiveringsslib. In dit handboek worden adviezen gegeven om een slibgistingstank zo goed mogelijk te ontwerpen, te beheren en knelpunten op te lossen. Voorschriften worden daarbij niet opgelegd omdat de ontwerp- en beheersfilosofie van slibgistingstanks per betrokken organisatie nog wel eens verschillen. Wel wordt speciale aandacht besteed aan verstoorde bedrijfssituaties en calamiteiten.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.