Record nummer 1996788
Titel artikel Multiculturalisme beleid in Nederland op de schopstoel; de doodsteek voor het multicultureel erfgoed?
Auteur(s) Maanen, E. van
Tijdschrifttitel Vrijetijdstudies
Deel(Jaar)Nummer 30(2012)1/2
Paginering 7 - 15
Op papier Haal het document, vind aanverwante informatie of gebruik andere SFX-diensten
Trefwoorden (cab) culturele integratie / pluriforme samenleving / cultuurgeschiedenis
Rubrieken Cultuursociologie
Publicatie type Artikel
Taal Nederlands
Toelichting De rol van erfgoed als instrument voor het creƫren van een nationale identiteit en natiebuilding is zowel politiek-maatschappelijk als academisch een veelvuldig besproken thema. Wanneer er sprake is van een multiculturele samenleving dan neemt de veelzijdigheid en complexiteit in de interpretatie van het erfgoed toe. Doel van dit artikel is een bijdrage te leveren aan de discussie waarin de relatie tussen het integratiebeleid, de multiculturele identiteit en de rol en positie van het erfgoed in een multiculturele samenleving centraal staat. Bijvoorbeeld, draagt een integratiebeleid dat zich richt op de versterking van Nederlandse kernwaarden, opvattingen en gewoonten bij aan een nieuwe eenheid en identiteit in de samenleving of leidt het juist tot een polarisatie tussen etnische bevolkingsgroepen en wat betekent dit voor de multiculturele diversiteit van het erfgoed in de samenleving?
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.