Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 2010011
Titel Goede landbouwmethoden om klimaatverandering aan te pakken : door jonge Europese boeren
toon extra info.
[Eindred.: NAJK Internationaal]
Auteur(s) NAJK Internationaal
Uitgever [S.l.] : Climate Farmers
Pagina's 39 p
Online full text
Trefwoorden (cab) milieufactoren / broeikasgassen / reductie / landbouwsector / klimaatverandering / agrarische bedrijfsvoering / aanpassing / good practices
Rubrieken Klimaatverandering / Agrarische bedrijfsvoering
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting Climate Farmers is een project door en voor jonge Europese boeren die verantwoordelijkheid willen nemen de uitstoot van broeikasgassen (BKG’s) op hun bedrijven terug te dringen. Deze reductie vermindert de impact van de landbouw op de klimaatverandering. Tijdens het project hebben we de theorie even gelaten voor wat die is en zijn we juist gaan onderzoeken welke ontwikkelingen er in de praktijk zijn én werken. Met de medewerking van organisaties voor jonge boeren in heel Europa, hebben NAJK en CEJA goede praktijkvoorbeelden verzameld die jonge akkerbouwers en melkveehouders uitvoeren op hun bedrijven. Dit boekje bevat de resultaten van de zoektocht. 24 jonge boeren van verschillende Europese landen hebben twaalf bedrijven met goede maatregelen bezocht en nader bestudeerd. Bij elk van de twaalf bedrijven, uit vier verschillende landen, hebben zij ook gekeken of de maatregelen eventueel ook op hun eigen bedrijf of in hun eigen land toepasbaar zijn. Alle voorbeelden komen van innovatieve jonge Europese boeren die de doelstelling hebben de uitstoot van broeikasgassen terug te dringen op hun bedrijf.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.