Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 2010276
Titel Effecten luchtemissies houtkachels : vervolgonderzoek op basis van recente meetgegevens
Uitgever Wageningen : Buro Blauw
Jaar van uitgave 2011
Pagina's 33 p
Annotatie(s) Rapportnummer: BL2011.5359.01-V03
Online full text
Trefwoorden (cab) luchtverontreiniging / kachels / brandhout / rookgassen / fijn stof / houtrook / verbranding / biobased economy
Rubrieken Luchtverontreiniging
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting Buro Blauw heeft in 2009 in opdracht van de gemeente Groningen een onderzoek uitgevoerd naar de effecten van houtvuren op de luchtkwaliteit in de directe woonomgeving van de bron. In dit onderzoek zijn de effecten van houtkachels op de luchtkwaliteit onderzocht in twee situaties, namelijk voor een alleenstaande houtkachel in een woonwijk én voor de Noorderhaven in de stad Groningen waar circa 60 woonboten liggen die voor het merendeel met houtkachels worden verwarmd. In opdracht van Milieudefensie Groningen heeft het bureau CE een second opinion gegeven op het onderzoek van Buro Blauw uit 2009. Hierin stelt CE, dat Buro Blauw de blootstelling aan PM10 aanzienlijk heeft onderschat. Volgens CE is Buro Blauw uitgegaan van een te lage emissiefactor voor PM10 en van een te korte stookduur bij de woonboten in de Noorderhaven. Naar aanleiding van de second opinion van CE heeft de gemeente Groningen aan Buro Blauw opdracht verleend voor een aanvullend onderzoek. De resultaten hiervan worden beschreven in dit rapport. De kritiekpunten van CE worden beoordeeld en aangegeven wordt wat hiervan de eventuele consequenties zijn voor de conclusies uit het eerdere onderzoek van Buro Blauw. Daarnaast worden in dit rapport ook enkele aanvullende onderzoeksvragen van de gemeente Groningen beantwoord.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.