Record nummer 2012462
Titel Leidraad voor identificatie en bescherming van hoogrisicogroepen
toon extra info.
[Commissie Risicogroepen]
Auteur(s) Commissie Risicogroepen
Uitgever Den Haag : Gezondheidsraad
Jaar van uitgave 2011
Pagina's 124 p ill
Annotatie(s) Aan: de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, de staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu. - Nr. 2011/39
ISBN 9789055498826
Online full text
Trefwoorden (cab) risicogroepen / gezondheidsgevaren / volksgezondheid / gezondheidszorg / preventie / gezondheidsbeleid / nederland
Rubrieken Volksgezondheid
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting De overheid heeft de grondwettelijke verantwoordelijkheid om de volksgezondheid te beschermen en te bevorderen. Ze vertrouwt daarbij niet uitsluitend op het vermogen van de curatieve zorg, maar zet ook in op preventie. De overheid probeert zo veel mogelijk alle burgers bescherming te bieden. Complicerende factor daarbij is dat mensen onderling sterk verschillen in de mate waarin ze risico lopen op ziekte en gezondheidsschade. Hoe kan de overheid over diverse beleidsdossiers heen op een consistente manier met die variatie in de bevolking rekening houden? Dat is het onderwerp van dit advies. Een commissie van de Gezondheidsraad formuleert hierin een beoordelingskader voor de identificatie van hoogrisicogroepen en een afwegingskader aan de hand waarvan over de omgang met dergelijke groepen in het beleid op een systematische manier besluitvorming kan plaatsvinden. De commissie beoogt hiermee ook een brug te slaan tussen de domeinen van de gezondheidsbescherming, ziektepreventie en gezondheidsbevordering en wil de uitwisseling van kennis, ervaringen en methoden tussen disciplines bevorderen.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.