Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 2029225
Titel Samen ondernemen : handboek samenwerking in de (multifunctionele) landbouw
toon extra info.
[tekst Arjan Dekking ... et al. ; red.: Tjitske Ypma ; eindred.: Michiel Bussink]
Auteur(s) Dekking, A. ; Ypma, T. ; Bussink, M. ; Reeuwijk, P. van ; Roest, A. ; Stokkers, R.
Uitgever Wageningen : Wageningen UR
Jaar van uitgave 2013
Pagina's 31 p
Online full text
Trefwoorden (cab) multifunctionele landbouw / ondernemerschap / professionaliteit / samenwerking / agrarische bedrijfsvoering
Rubrieken Agrarische bedrijfsvoering
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting In de agrarische sector, met inbegrip van de multifunctionele landbouw, is behoefte aan schaalvergroting, verbreding en professionalisering om beter in te kunnen spelen op de markt. Samenwerking tussen agrarische en MKB-bedrijven op het platteland in enigerlei vorm is een kansrijke strategie. Zowel in de reguliere als multifunctionele landbouw komt samenwerking echter nog weinig van de grond. Dit werkboek is geschreven op initiatief van Junior Waardewerken. Junior Waardewerken is een innovatienetwerk van zestien jonge multifunctionele ondernemers. Vaak van de tweede generatie: ze nemen het bedrijf over van ouders die in het verleden een multifunctionele tak hebben opgezet. De ouders waren pioniers, de jonge ondernemers willen het bedrijf verder optimaliseren en professionaliseren. In dit handboek is een stappenplan beschreven, dat jij als agrarisch ondernemer kunt doorlopen voor een goede oriëntatie op samenwerking. Niet iedereen zal elke stap even uitvoerig willen behandelen. Samenwerking bestaat immers in diverse gradaties: van een informele kennisuitwisseling eens per jaar tot een fusie van bedrijven als de meest extreme vorm van samenwerking. Hoe dan ook, het is zinnig om van elke stap kennis te nemen voor aan de volgende stap te beginnen of een samenwerkingsverband aan te gaan.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.