Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 2048551
Titel Soil carbon dynamics and variability at the landscape scale: its relation to aspects of spatial distribution in national emission databases
toon extra info.
authors R.W. de Waal, F.K. van Evert, J.G.J. Olivier, B. van Putten, C.J.E. Schulp, G.J. Nabuurs
Auteur(s) Waal, R.W. de ; Evert, F.K. van ; Olivier, J.G.J. ; Putten, B. van ; Schulp, C.J.E. ; Nabuurs, G.J.
Uitgever Nieuwegein : Programme Office Climate changes Spatial Planning
Jaar van uitgave 2012
Pagina's 1 online resource (44 pagina's) illustraties
Titel van reeks Report / KvR (no. 056/12)
Annotatie(s) Op omslag: Mitigation. - This project was carried out in the framework of the Dutch National Reseach programme Climate changes Spatial Planning
ISBN 9789088150456
Online full text
Trefwoorden (cab) bodemchemie / koolstof / broeikasgassen / emissiereductie / historisch grondgebruik / inventarisaties / klimaatverandering / berekening
Rubrieken Bodemchemie / Klimaatverandering
Publicatie type Boek
Taal Engels
Toelichting Een verdere invulling van de schattingen van emissie en vastlegging van koolstof op een nationale schaal voor de sector landgebruik, landgebruiksverandering, en bosbouw van Nederland. Meer concreet behandelt het rapport: een analyse van de onzekerheid in de berekeningsmethode; overzicht van makkelijk toepasbare steekproefstrategieën; de ruimtelijk variabiliteit op landschapsschaal. Verder zijn aan de hand van enkele simulaties de gevolgen van bedrijfsmatige keuzen voor een melkveehouderij en een akkerbouwbedrijf voor de balans van koolstof en broeikasgas doorgerekend. De rol van historisch landgebruik op de vastgelegde koolstof in de bodem komt eveneens aan de orde.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.