Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 2050936
Titel Rekenen in groen MBO : een handreiking
toon extra info.
[tekst: Marianne Mols ; inhoudelijke bijdragen Madeleine Vliegenthart ... et al.]
Auteur(s) Mols, M. ; Vliegenthart, M.
Uitgever [S.l.] : APS [etc.]
Jaar van uitgave 2013
Pagina's 54 p
Online full text
Trefwoorden (cab) agrarisch onderwijs / middelbaar beroepsonderwijs / wiskunde / leerplan / schoolvakken / vaardigheden
Rubrieken Curriculum
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting Rekenen moet een belangrijkere plaats krijgen in het onderwijsprogramma, zegt de wet sinds 2010. De eerste examens rekenen worden afgenomen in het schooljaar 2013-2014, en het jaar daarop zullen de resultaten meetellen voor de diplomering. Meer aandacht voor rekenen is dus nodig om studenten te laten slagen, maar is het ook voor hun later functioneren van belang? Er zijn beroepspraktijken waar dat op het eerste gezicht niet meer het geval lijkt. Veel rekenen is uitbesteed aan de computer, aan software voor voorraadbeheer en bedrijfsadministratie. Producten die gedoseerd of gemengd moeten worden, worden tegenwoordig geleverd met scheppen of maatbekers waarop de juiste dosering al is aangegeven. En moet er toch een keer gerekend worden, dan is er altijd nog de rekenmachine. Kijken we echter naar groene beroepen, dan is dit beeld maar op een klein deel van de werkzaamheden van toepassing. In groen moet juist bij veel taken gerekend worden, en meestal zonder hulpmiddelen. Ook al krijg je een maatbeker bij de diervoeding, de dosering van het voer verschilt afhankelijk van het tijdstip van voederen, de vraag of het dier binnen of buiten verblijft, enz. Een inkoper op de bloemenveiling moet razendsnel kunnen reageren en dus goed kunnen hoofdrekenen. Een groene ondernemer moet in een oogopslag – tijdens een gesprek met een potentiële koper bijvoorbeeld – kunnen berekenen wat een procent meer of minder rente of exportbelasting betekent voor zijn opbrengst. Zeker nu groen zich profileert met groen ondernemerschap, is investeren in rekenonderwijs dus niet meer dan een logische stap
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.