Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 2053692
Titel De scheet en andere verhalen uit de nieuwe wildernis
toon extra info.
Henk Meeuwsen ; [ill.: Ed Hazebroek, Siegfried Woldhek ; red.: Leo Klep]
Auteur(s) Meeuwsen, H. ; Hazebroek, E. ; Woldhek, S. ; Klep, L.
Uitgever [Amsterdam] : EMS Films
Jaar van uitgave 2013
Pagina's 124 p + cd ill
ISBN 9789082060263
Op papier Haal het document, vind aanverwante informatie of gebruik andere SFX-diensten
Trefwoorden (cab) natuurgebieden / wild / fauna / diergedrag / zuidelijk flevoland
Rubrieken Natuurreservaten
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting In het boek De Scheet vertelt Henk Meeuwsen op humoristische en aanstekelijke wijze over zijn geslaagde en minder geslaagde geluidsopnames (te beluisteren op bijgaande cd) in de Oostvaardersplassen en daarbuiten. Anderhalf jaar lang stonden Henks microfoons in de Oostvaardersplassen en kregen de dieren de kans zichzelf onsterfelijk te maken. Anderhalf jaar kregen ze de kans onderdeel te worden van de soundtrack van de Nieuwe Wildernis, de mooiste en spectaculairste natuurfilm die ooit op Nederlandse bodem is geschoten. Helaas begrepen de dieren niet veel van Henks goede bedoelingen. Ganzen maakten het soms wel heel erg bont met hun gekerm, kraaien ging juist zitten roepen als ze moesten concurreren met een vliegtuig en vossen bemoeiden zich meerdere malen met de opstelling van de apparatuur.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.