Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 2055038
Titel GEOsync : GPS conversie applicatie t.b.v. GEOseed
Uitgever [S.l.] : NAVTRONICS
Jaar van uitgave 2011
Pagina's 15 p
Online full text
Trefwoorden (cab) precisielandbouw
Rubrieken Landbouwtechniek (algemeen)
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting De huidige zaaiers / precisie zaaiers kunnen enkel in de lengte richting (rijrichting) de zaaiafstand regelen. Het is niet mogelijk om in (patroon) dwarsverbanden te zaaien. Het doel van het GEOseed project binnen de Kverneland Group is een nieuw te ontwikkelen precisiezaaier waar men het zaad zowel in lengterichting als in dwarsverbanden kan zaaien, het zogenaamd "patroon"zaaien. Opbrengstverhoging wordt bereikt, doordat op een optimale plantafstand gezaaid wordt die zowel in de rij als dwars op de rij op elkaar is afgestemd én daarenboven tussen de verschillende werkgangen onderling. Doordat de exacte plantpositie bekend is, wordt selectieve bemesting en onkruidbestrijding door schoffelen in de rij mogelijk gemaakt. Op basis van eerdere wetenschappelijke onderzoeken blijkt een opbrengstverhoging van minimaal 6% mogelijk evenals kostenreductie > 5%. Eveneens bestaat er interesse vanuit het bedrijfsoverstijgend initiatief van Steketee/BioTrio/Suikerunie voor het aanpassen van de inrij wieder, om te kunnen wieden op basis van GPS posities. Omdat een nauwkeurig input signaal nodig is voor de aansturing van de precisie zaaimachine, is in samenwerking met Navtronics BVBA een oplossing ontwikkeld voor het bepalen van de exacte zaaiposities. De module, GEOsync, maakt de synchronisatie van de individuele zaai elementen en de onderlinge werkgangen mogelijk op basis van een hoogwaardig positie bepalingssysteem (GPS) in combinatie met een nauwkeurig inertial systeem dat de bewegingen van het voertuig real-time kan bepalen.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.