Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 2055042
Titel Hoge resolutie ISOBUS sectiebesturing
toon extra info.
G. Guns
Auteur(s) Guns, G.
Uitgever Geel : Navtronics BVBA
Titel van reeks 12 p
Online full text
Trefwoorden (cab) precisielandbouw
Rubrieken Landbouwtechniek (algemeen)
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting De doelstelling van dit project is de ontwikkeling en oplevering van een software module om via de ISOBUS veldspuiten en kunstmeststrooiers met de hoogst mogelijke resolutie aan te kunnen sturen. Met hoogst mogelijke resolutie wordt bedoeld dat een machine met de hoogst mogelijke granulariteit aangestuurd moet kunnen worden. In geval van een veldspuit moet op dopniveau kunnen worden geschakeld. Tot op heden waren veldspuiten uitgerust met secties van enkele meters. Door het gebruik van steeds geavanceerdere spuitdoppen en meer elektronica op veldspuiten worden de secties van veldspuiten steeds kleiner, zelfs tot op dopniveau. Bestaande sectiebesturingssystemen kunnen niet overweg met een groot aantal secties en zijn veelal beperkt tot zo’n 13 secties. Daarnaast worden veldspuiten ook steeds breder waardoor het aantal secties nog verder toeneemt. Het doel is om een softwaremodule voor hoge resolutie sectiebesturing te ontwikkelen voor spuiten tot 50 meter waarbij nog steeds sectiebesturing op dopniveau kan worden toegepast. Hiervoor zijn zeer efficiënte reken- en databasemodules nodig om real-time overlapdetectie te kunnen berekenen. Tevens moet onder andere rekening worden gehouden met perceel contouren, achteruit rijden, rijsnelheid, vertragingstijden van de spuit, enz. Het toepassen van deze hoge resolutie bij het toedienen van meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen zal een verdere middelenreductie mogelijk maken. Dit heeft zowel een positief effect op de kostprijs per hectare als op de belasting van het milieu.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.