Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 2055530
Titel Ontwikkeling van een protocol voor de transformatie van iris: introductie van resistentie tegen irismozaïk viris (IMMV)
toon extra info.
Dr. S.A. Langeveld (afronding verslag door Dr. G.J. de Klerk)
Auteur(s) Langeveld, S.A. ; Klerk, G.J. de
Uitgever Lisse : Praktijkonderzoek Plant & Omgeving, Sector Bloembollen
Jaar van uitgave 2004
Pagina's 1 online resource (17 pagina's) illustraties
Annotatie(s) Projectnummer: 320439
Online full text
Trefwoorden (cab) resistentieveredeling / iris mild mosaic virus / iris (spermatophyta) / plantenziekten / plantenziektebestrijding / landbouwkundig onderzoek
Rubrieken Plantenverdediging en -resistentie
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting Twee iris cultivars, Blue Magic en Blue Sail, werden in weefselkweek gebracht en callus werd geïnduceerd. Dit callus werd genetisch gemodificeerd met virusresistentie via de particle gun procedure die eerder voor lelie was ontwikkeld. Van een van de cultivars, Blue Magic, werden getransformeerde planten in de kas opgekweekt en getoetst op resistentie. De planten waren resistent. De verkregen resistentie was partieel, maar kan verbeterd worden door andere resistentie-mechanismen in te bouwen in plaats van of naast het nu ingebouwde mechanisme. De getransformeerde cultivar is een chimeer en bij transformatie treedt ontmenging van de chimeren op. Het is de vraag of de bijzondere eigenschap van de chimere cultivar behouden blijft. In het veld verkregen sporten zijn waarschijnlijk altijd chimeren. De getransformeerde cultivar kan niet in de praktijk gebruikt worden omdat er naast de virusresistentie ook antibioticumresistentie aanwezig is. Vanwege de verscherpte regelgeving mogen deze planten niet in de open lucht geteeld worden.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.