Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 2060278
Titel Hot Spots 2014 : S&O in kaart
toon extra info.
[Peter van den Berg, Pieter de Bruijn]
Auteur(s) Berg, P. van den ; Bruijn, P. de
Uitgever Den Haag : Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Jaar van uitgave 2014
Pagina's 23 p
Online full text
Trefwoorden (cab) innovaties / economische sectoren / onderzoek / ontwikkeling / vergoeding / producten / ondernemingen
Rubrieken Management studies / Overheidsbeleid
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting Innovatieprocessen worden in belangrijke mate beïnvloed door het regionale productiemilieu. De regio wordt vaak gezien als een arena waarin bedrijven elkaar weten te vinden om gezamenlijke innovatieprocessen op te starten en succesvol af te ronden. Daarnaast ontlenen innovatieve bedrijven ook voordelen doordat zij gebruik maken van dezelfde productiefactoren - denk bijvoorbeeld aan regionaal sterk afgebakende arbeidsmarkten of gezamenlijk gebruik van specialistische onderzoekslaboratoria of proefopstellingen. Niet alleen bedrijfsinterne innovatie-inspanningen gelden als belangrijke input voor innovatie, ook innovatie-inspanningen van nabijgelegen bedrijven kunnen input vormen voor innovatie en concurrentiekracht. Doel van deze nieuwe hot spots-studie is inzicht te genereren in de ruimtelijke spreiding van S&O-investeringen in Nederland. In deze studie wordt ook de ruimtelijke dynamiek van S&O-investeringen in de tijd betrokken. Tevens zijn de beelden per topsector gemaakt. Dit laatste is relevant in de context van het bedrijvenbeleid, waar samenwerking tussen rijk en regio – bijvoorbeeld ten aanzien van clustervorming en campusontwikkeling – belangrijke kansen biedt om de concurrentiekracht van het Nederlandse bedrijfsleven te ondersteunen.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.