Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 2065290
Titel Onderzoek naar mobiele belichting bij éénjarige zomerbloeiers
toon extra info.
Erik de Rooij, Helma Verberkt, Martijn Gevers, Jeroen van Buren
Auteur(s) Rooij, E. de ; Verberkt, H. ; Gevers, M. ; Buren, J. van
Uitgever Wageningen : DLV Facet
Jaar van uitgave 2005
Pagina's 1 online resource (PDF, 155 pages) illustrations
Annotatie(s) PT-projectnummer: 11977
Online full text
Trefwoorden (cab) zomerbloemen / eenjarigen / sierteelt / rentabiliteit / teeltsystemen / relatie tussen groei en oogst / groeifactoren / belichting / vermeerderingsmateriaal / glastuinbouw
Rubrieken Sierplanten / Teeltsystemen
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting Om de rentabiliteit van éénjarige zomerbloeiers te vergroten is in dit onderzoek getracht de teeltduur te versnellen. Om dit te bewerkstelligen is gebruik gemaakt van assimilatiebelichting. Om te achterhalen wat de effecten zijn van mobiele belichting bij éénjarige zomerbloeiers is een onderzoek uitgevoerd. Hierbij is gekeken naar de groei, ontwikkeling en bloei van diverse éénjarige zomerbloeiers. Aansluitend is een economische analyse gemaakt om de financiële consequenties van de belichtingsbehandelingen te toetsen. Aan het eind van de proef bleken alle belichtingsbehandelingen een korte teeltduur te bewerkstelligen dan de onbelichte behandeling. Opvallend hierbij was echter dat tussen de verschillende belichtingsbehandelingen en belichtingssterkte geen grote verschillen optraden. Het lijkt er derhalve op dat de belichtingsduur de teeltverkorting bewerkstelligd en de lichtsom hier nagenoeg geen invloed op heeft. Dit komt mede door de grote toename van zonlicht in het voorjaar. Naast de teeltduurverkorting werd ook de groei beïnvloed bij een aantal gewassen. Pelargonium, Scaevola en Gazania geven meer strekking onder assimilatiebelichting. Daarnaast geeft stationair licht in veel gevallen een hoger plantgewicht dan mobiel licht. De belichte planten bloeiden niet alleen eerder dan de onbelichte planten, maar bloeiden bij aanvang ook rijkelijker dan onbelichte planten.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.