Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 2082575
Titel "De rol van Sense of Coherence in de relatie tussen bewegen en gezondheid bij mensen een lage sociaaleconomische status
toon extra info.
Marit Imminkhuizen
Auteur(s) Imminkhuizen, M.
Uitgever [S.l. : s.n.]
Jaar van uitgave 2015
Pagina's 72 p
Msc Thesis Wageningen University
Online full text
Trefwoorden (cab) gezondheid / volksgezondheid / gezondheidsgedrag / lichamelijke activiteit / lichamelijke fitheid / sport / welzijn / levensstijl / kwaliteit van het leven / sociaal-economische positie
Rubrieken Volksgezondheid
Publicatie type Studentenverslag
Taal Nederlands
Toelichting Het doel van deze scriptie is meer inzicht krijgen in de relatie tussen bewegen en gezondheid bij mensen met een lage sociaaleconomische status. Gezondheid wordt benaderd vanuit de salutogenese: wat maakt mensen gezond? Gezondheid omvat volgens salutogenese meer dan alleen lichamelijk gezondheid zijn. Hieraan gerelateerd is gezondheids-gerelateerde kwaliteit van leven. Een ander gerelateerd concept is Sense of Coherence (SOC): het vermogen om om te gaan met moeilijkheden en problemen. SOC wordt gezien als een van de factoren die verklaart waarom mensen gezond zijn. Onderzoek wijst uit dat een meer ontwikkelde SOC samenhangt met meer bewegen en met een betere gezondheid en kwaliteit van leven. Tot op heden is weinig of geen onderzoek gedaan naar de rol die SOC speelt in de relatie tussen bewegen en gezondheid. Daarom is de hoofdvraag: "Wat is de rol van Sense of Coherence in de relatie tussen bewegen en gezondheidsgerelateerde kwaliteit van leven bij deelnemers van buurgerichte beweegprogramma’s?"
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.