Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 2084298
Titel Renkumse landgoederen en buitenplaatsen : vista's participatie
toon extra info.
Roel During en Pat van der Jagt
Auteur(s) During, R. ; Jagt, P. van der
Uitgever Wageningen : Wageningen UR, Wetenschapswinkel
Jaar van uitgave 2015
Pagina's 1 online resource (PDF, 86 pagina's) illustraties
Titel van reeks Rapport / Wetenschapswinkel Wageningen UR (320)
ISBN 9789462573857
Online full text
Trefwoorden (cab) landgoederen / buitenplaatsen / erfgoed / landschapsbeheer / veluwe
Rubrieken Landschapsarchitectuur (algemeen) / Historische gebouwen en monumenten
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting De Veluwezoom is rijk aan landgoederen en buitenplaatsen. Alleen al binnen de gemeente Renkum is er een dertigtal aanwezig. Dit maakt de zuidelijke Veluwezoom en de gemeente Renkum in het bijzonder tot een bijzonder fraai gebied, dat vanouds veel bezoekers trekt. Het jaar 2012 stond in het teken van de buitenplaatsen en landgoederen en dit heeft geleid tot een groot aantal initiatieven om de bekendheid bij het publiek te vergroten en om herstelwerkzaamheden op de agenda te zetten. Eén van de initiatieven behelsde het samenstellen van een Atlas van het buitenplaatsenlandschap van dit Gelders Arcadië. Deze atlas maakt in één oogopslag duidelijk hoe omvangrijk het cultuurbezit is en dat er goed beleid nodig is om dit duurzaam te beheren. De gemeente Renkum heeft de follow up van het Jaar van de Historische Buitenplaatsen vormgegeven met een visievormend project. Echter werd de stap van de atlas met daarin nog slechts de inventarisatie van buitenplaatsen en landgoederen en de visie op het benutten, behouden en beheren, door een aantal bezorgde burgers van Oosterbeek te groot geacht. Deze hebben zich verenigd in de Initiatiefgroep Visie voor Landgoederen. Ze hebben een sterk pleidooi gehouden om eerst een waardestellend onderzoek te laten plaatsvinden voordat er gewerkt kan worden aan visievorming. Dit wetenschapswinkelrapport geeft een invulling aan deze wens en is grotendeels gebaseerd op het onderzoek van studenten van de WUR en van de TUDelft.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.