Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 2086487
Koepeltitel Ecologische atlas van paddenstoelen in Drenthe / Arnolds, E. ; Chrispij, R. ; Enzlin, R. ; Stichting Paddestoelen Werkgroep Drenthe, Beilen
Toon alle aanwezige delen
Titel Deel 1: Inleiding
Auteur(s) Arnolds, E. ; Chrispij, R. ; Enzlin, R. ; Stichting Paddestoelen Werkgroep Drenthe, Beilen
Uitgever Beilen : Paddestoelen Werkgroep Drenthe
Jaar van uitgave 2015
Pagina's 272 pagina's illustraties, grafieken, kaarten, tabellen
Annotatie(s) Met literatuurverwijzing (pagina's 207-218) en indices  toon alle annotatie(s)
Met samenvatting in het Engels
ISBN 9789081302951
Op papier Haal het document, vind aanverwante informatie of gebruik andere SFX-diensten
Trefwoorden (cab) paddestoelen / schimmels / inventarisaties / kaarten / biogeografie / karteringen / basidiomycota / ascomycota / ecologie / drenthe
Rubrieken Schimmels / Plantenecologie
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting Deze ecologische atlas behandelt in 3 delen de resultaten van een inventarisatie van paddenstoelen in Drenthe in de jaren 1999-2010 door de Stichting Paddestoelen Werkgroep Drenthe. Deel 1 bevat algemene hoofdstukken over onder meer de historie van de mycologie in Drenthe; de gebruikte methodiek; veranderingen in de Drentse mycoflora; typisch Drentse paddenstoelen; bedreigingen voor de mycoflora en het gebruik van paddenstoelen als milieu-indicatoren; beschrijvingen van twaalf mycologische topgebieden in Drenthe; soorten die uit Drenthe beschreven zijn als nieuw voor de wetenschap; aanwinsten voor de Drentse mycoflora in de jaren 2011-2014. In deel 2 en deel 3 van deze atlas worden volgens een vast stramien de 2304 soorten paddenstoelen behandeld, die in Drenthe tot en met 2010 zijn vastgesteld: kwantitatieve gegevens over de status en de verspreiding van de soort in Drenthe, en een karakteristiek van de soort, indien zinvol met inbegrip van microscopische kenmerken.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.