Record nummer 2094088
Titel artikel Graszaad is een eerlijk product! : NAK systeem kwaliteitsborging
Auteur(s) Boom, J. van den
Tijdschrifttitel Greenkeeper : vakblad voor greenkeeping
Deel(Jaar)Nummer 26(2015)3
Paginering 17
Online full text
Trefwoorden (cab) graszaden / gewasteelt / akkerbouw / zaadcontrole
Rubrieken Akkerbouw
Publicatie type Artikel
Taal Nederlands
Toelichting Graszaad is een natuurlijk product. Het wordt geproduceerd door met name akkerbouwers, die basiszaad ontvangen en dit zaaien, om hiervan vervolgens zaaizaad te oogsten dat geschikt is voor de verkoop. De meeste grassoorten hebben een koude periode nodig om tot aarvorming te komen. In de aren zit het zaaizaad dat wordt geoogst als het rijp is. Omdat het in de natuur wordt geproduceerd, waarbij de omstandigheden wisselend kunnen zijn en ook het weer van invloed is op de opbrengst en kwaliteit, is het belangrijk dat de kwaliteit die geleverd wordt in de markt voldoet aan minimale kwaliteitseisen. Deze kwaliteitseisen zijn vastgesteld in de NAK-reglementen en de NAK ziet erop toe dat ze worden nageleefd.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.