Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 2102137
Titel Het Groene Hart in beeld : een uniek veengebied midden in de Randstad
toon extra info.
Nico Pieterse, Lia van den Broek, Leo Pols, Hiddo Huitzing
Auteur(s) Pieterse, N. ; Broek, L. van den ; Pols, L. ; Huitzing, H.
Uitgever Den Haag : Planbureau voor de Leefomgeving.
Jaar van uitgave 2015
Pagina's 1 online resource (PDF, 81 pagina's) illustraties
Annotatie(s) PBL-publicatienummer: 1351
Online full text
Trefwoorden (cab) veengebieden / groene hart / waterbeheer / randstad / landschap / landschapsbeheer / gebiedsontwikkeling / gebiedsgericht beleid / ruimtelijke ordening / grondbeheer
Rubrieken Ruimtelijke ordening (algemeen) / Ruimtelijke ordeningsbeleid
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting ‘Vrijwel alles is al geschreven over het Groene Hart.’ Deze verzuchting kregen we vaak te horen van collega-wetenschappers, beleidsambtenaren en mensen uit het veld. Maar als de boeken en rapporten op tafel liggen, blijkt dat er weliswaar veel is geschreven, maar dat de veelheid van onderwerpen maar beperkt met elkaar in verband wordt gebracht. Het PBL (Planbureau voor de Leefomgeving) kreeg daarom de vraag voorgelegd of het in woord en beeld de samenhang kan laten zien tussen feiten, trends en belangen waarmee beleidsmakers te maken krijgen als zij keuzes willen maken voor de toekomst van de veengebieden in het Groene Hart. We willen geen kant-en-klare oplossingen aandragen, daarvoor is het gebied te divers en complex. De kennis die wij aanbieden is ook niet uitputtend. Ons doel is een boek te maken dat tot de verbeelding spreekt en als opmaat dient voor verdere gedachtevorming bij bestuurders en andere partijen in het Groene Hart. Want dat is waar zowel het PBL als de Stuurgroep op hopen: dat deze studie bestuurders van het Groene Hart en andere betrokkenen helpt om vanuit een brede blik tot gebiedsgericht maatwerk te komen.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.