Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 2103036
Titel Rassenvergelijking Regioras: Kostelijk Brabant 2013
toon extra info.
Edwin Nuijten, René Groenen
Auteur(s) Nuijten, Edwin ; Groenen, René
Uitgever Driebergen : Louis Bolk Instituut
Jaar van uitgave 2014
Pagina's 1 online resource (PDF, 23 pages) illustrations
Annotatie(s) Publicatienummer 2014-022 LbP
Online full text
Trefwoorden (cab) veredelingsprogramma's / oude plantenrassen / rassen (planten) / tuinbouwgewassen / groenten / slasoorten / boerenkool / rode bieten / zandgronden / noord-brabant / streekgebonden producten / smaak / biologische landbouw
Rubrieken Groenten / Rassenproeven, rassenlijsten
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting Doel van het project Regioras was om kennis over eigen zaadvermeerdering en selectie in stand te houden en te verbreiden. Dit is belangrijk om in de toekomst een verbreding van de diversiteit van zaadvaste rassen te kunnen garanderen. Eigen vermeerdering en selectie kan namelijk alleen met zaadvaste rassen. Veel telers zijn echter onbekend met zaadvaste rassen bij gewassen waarbij voornamelijk F1‐hybriden gebruikt worden. Een eerste noodzakelijke stap is dat telers zaadvaste rassen, en hun voor‐ en nadelen, beter te leren kennen. Dit was de doelstelling van deze rassenvergelijkingen in 2013. De telers die hierbij betrokken waren vonden deze vergelijkingen erg nuttig, en zijn in 2014/5 ook weer bezig met rassenvergelijkingen op eigen bedrijf. Dit onderzoek is opgezet in het kader van het Praktijknetwerk Regioras, gefinancierd door de EU en het ministerie van Economische Zaken, het Landbouw Innovatiefonds Brabant (LIB) en Stichting Zaadgoed. Met dit onderzoek is niet alleen kennis vergaard over de voor‐ en nadelen van zaadvaste rassen, maar zijn ook een aantal telers enthousiast geworden over het gebruik van zaadvaste rassen, en de mogelijkheden om zelf zaden te vermeerderen en selecteren. De groenten veldsla, boerenkool en rode biet
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.