Record nummer 2161141
Titel Onderzoek antibioticum-registratieketen van dierenarts tot sectorsystemen : rapportage van bevindingen
toon extra info.
Drs. ing. R.F. Koorn, Drs. J. van Etten
Auteur(s) Koorn, R.F. ; Etten, J. van
Uitgever Amstelveen : Stichting Diergeneesmiddelen Autoriteit
Jaar van uitgave 2016
Pagina's 1 online resource (PDF, 72 pages) illustrations
Online full text
Trefwoorden (cab) antibiotica / diergeneeskunde / dierhouderij / databanken / gegevensbeheer / geneesmiddelen / dierlijke productie / diergezondheid / dierenwelzijn
Rubrieken Diergeneeskunde (algemeen) / Dierhouderij (algemeen)
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting De SDa, Autoriteit Diergeneesmiddelen, ondersteunt het streven naar minder en verantwoord antibioticumgebruik in de dierhouderij, zodat risico's voor de volksgezondheid tot een minimum worden beperkt. Hierbij richt zij zich op het volledig transparant maken van het antibioticumgebruik in de dierhouderij en het vaststellen van benchmarkindicatoren die als streefwaardes dienen voor de praktijk. De SDa geeft opdracht voor de aanlevering van gebruiksgegevens en houdt toezicht op de kwaliteit van de gebruiksgegevens en verbeterprogramma's. Als onderdeel van het toezicht op de kwaliteit van de registratie van antibioticumverbruiksgegevens, heeft de SDa KPMG de opdracht gegeven onderzoek te doen naar de wijze waarop de gegevens tot stand komen. De opdracht is uitgevoerd in vier fasen waarvan deze rapportage de resultaten van fase 4 beschrijven. Het is tegen de achtergrond van dit onderzoek dat de SDa KPMG heeft gevraagd in de vierde fase een landelijk onderzoek uit te voeren naar de kwaliteit (juistheid, volledigheid en tijdigheid) van de registratie van antibioticumverbruiksgegevens door de dierenarts en de verwerking van deze gegevens door de sectorale registratiesystemen.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.