Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 2177409
Titel artikel Debietontwikkeling van een onvolkomen putfilter en het effect ervan op de verlagingen
Auteur(s) Blonk, A.
Tijdschrifttitel Stromingen : vakblad voor hydrologen
Deel(Jaar)Nummer 22(2016)1
Paginering 19 - 31
Online full text
Op papier Haal het document, vind aanverwante informatie of gebruik andere SFX-diensten
Trefwoorden (cab) hydrologie / gegevensanalyse / putten / filters / pompproeven / grondwaterstroming / hydrodynamica / geohydrologie
Rubrieken Waterbouwkunde / Grondwaterhydrologie
Publicatie type Artikel
Taal Nederlands
Toelichting In zijn eerste baan als geohydroloog bij het grondboorbedrijf Haitjema in Dedemsvaart heeft de auteur veel over de praktijk van putonttrekkingen geleerd. Hij heeft in die periode veel bemalingen ontworpen en pompproeven uitgevoerd en geïnterpreteerd. In deze periode leerde hij ook veel over de toepassing van analytische oplossingen in de geohydrologie. In de huidige tijd lijkt de aandacht steeds meer gefocust op de grote numerieke grondwatermodellen terwijl juist deze "analytische" geohydrologie uiterst elegant is en veel inzicht geeft. Naast het ontwerpen van bemalingen en het uitvoeren van pompproeven interpreteerde hij in die periode ook flowmetingen van verticale putfilters. Bij deze flowmetingen werd duidelijk zichtbaar dat de uiteinden van de putfilters veelal het meeste water onttrokken. Bij de interpretatie van pompproeven wordt echter geen rekening gehouden met deze variabele debietverdeling. Met behulp van analytische formules heeft hij getracht de debietsontwikkeling van een onvolkomen putfilter in een homogene aquifer te benaderen en ook het effect hiervan op de verlagingen te kwantificeren. Uit een voorbeeldsom blijkt dat deze debietverdeling zich in een korte tijd instelt (binnen enkele uren) en dat het effect in de nabijheid van de put relevant kan zijn.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.