Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 2193486
Titel Topsectoren & vergroening: een verkenning van groene ambities, eco-innovaties en opties voor sturing
toon extra info.
auteur(s) Dr. Roald Suurs, Dr. Ton Bastein, Drs. Laura Seiffert
Auteur(s) Suurs, Roald ; Bastein, Ton ; Seiffert, Laura
Uitgever Delft : TNO
Jaar van uitgave 2016
Pagina's 1 online resource (PDF, 83 pages) illustrations
Titel van reeks TNO-rapport (2016 R10918)
Annotatie(s) Project number 060.19377
Online full text
Trefwoorden (cab) economische sectoren / economisch beleid / milieubeleid / overheidsbeleid / duurzame ontwikkeling / biobased economy / innovaties
Rubrieken Milieubeleid / Nederlands overheidsbeleid
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting Beleidsmakers staan voor de uitdaging om de economie te stimuleren en tegelijkertijd te werken aan Vergroening van de economie. Innovatiebeleid speelt hierin een sleutelrol omdat zij beide opgaven ‘tegelijkertijd’ kan adresseren. Idealiter leiden innovaties tot schonere technieken, zuinigere producten en efficiëntere productieketens waarbij dit tevens leidt tot nieuwe bedrijvigheid en een verbeterde exportpositie. In Nederland vormt het Topsectorenbeleid de belangrijkste pijler van het nationale innovatiebeleid, met internationale concurrentiekracht en werkgelegenheid als kerndoelstellingen. Het opstellen van het nieuwe regeringsprogramma - naar verwachting in 2017 - is een voor de hand liggend moment voor herijking van het Topsectorenbeleid. In dat proces kan ook de koppeling tussen Topsectoren- en milieubeleid opnieuw tegen het licht gehouden worden. Daarom heeft de PBL aan TNO de opdracht gegeven om de huidige verbindingen tussen Topsectorenbeleid en Vergroening in kaart te brengen, en de ‘knoppen’ aan te wijzen waaraan beleidsmakers kunnen draaien wanneer zij er voor kiezen om sterker op Vergroening in te zetten.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.