Record nummer 2196853
Titel Energieakkoord voor duurzame groei : voortgangsrapportage 2016
Uitgever [S.l.] : SER
Jaar van uitgave 2016
Pagina's 69 p
Online full text
Trefwoorden (cab) overheidsbeleid / energiebeleid / samenwerking / overeenkomsten / energiebronnen / nederland / duurzame energie / hernieuwbare energie / energiebesparing
Rubrieken Energie / Overheidsbeleid
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting 2016 is een bijzonder verantwoordingsjaar. Naast de jaarlijkse toets in de Nationale Energie­ verkenning waarin onder meer de vijf hoofddoelen van het Energieakkoord centraal staan, is dit jaar ook een evaluatie uitgevoerd naar het systeem van de borging van het Energieakkoord. Met de totstandkoming van het Energieakkoord in 2013 hebben ruim veertig partijen een toe­ komstgericht, samenhangend kader neergezet waarmee wordt gewerkt aan de noodzakelijk verduurzaming van de energievoorziening in Nederland. Binnen het Energieakkoord zijn destijds 175 afspraken gemaakt. De afspraken zijn gericht op energiebesparing, hernieuwbare energie, werkgelegenheid en duurzame groei. Na het uitwerken van deze afspraken (focus 2014), het opstarten van de uitvoering (focus 2015) ligt in 2016 de nadruk op continuiteit en concreti­sering van aanvullende afspraken om alle doelen binnen bereik te krijgen. Het eerste deel van deze Voortgangsrapportage zoomt in op de lopende afspraken en laat de resultaten van het afgelopen jaar zien. Het tweede deel van deze Voortgangsrapportage gaat allereerst in op het doelbereik. Vervolgens gaan we in het tweede deel van deze Voortgangsrapportage in op de evaluatie van de aanpak waarmee het Energieakkoord is geborgd.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.