Record nummer 2196974
Titel Herstel van vochtig schraalland op voormalige landbouwgrond
Uitgever Driebergen : Vereniging van Bos- en Natuurterreineigenaren (VBNE)
Jaar van uitgave 2016
Pagina's 4 p
Titel van reeks Infoblad Veldwerkplaats / Vereniging van Bos- en Natuurterreineigenaren (VBNE)
Online full text
Publicatie type Brochure
Taal Nederlands
Toelichting In een langgerekt gebied, ten zuiden van Vlijmen en ’s-Hertogenbosch, zijn in het kader van het LIFE+- project ‘Blues in the Marshes’ de afgelopen jaren voormalige maisakkers omgevormd naar vochtig schraalland, in combinatie met een opgave voor waterberging. Er is intensief voorwerk gedaan om de uitgangssituatie zo geschikt mogelijk te maken. Diverse methoden, zoals het uitstrooien van maaisel en het enten van bodem, zijn experimenteel toegepast om een zo compleet mogelijk ecosysteem te creëren. Binnen vijf jaar is er nieuw blauwgrasland ontstaan, waar nu al zowel basale als unieke sleutelsoorten voorkomen en in de toekomst Pimpernelblauwtjes zullen rondvliegen. In deze veldwerkplaats zijn de eerste resultaten bekeken van de succesvolle natuurontwikkeling in het deelgebied Honderdmorgen (Natuurmonumenten). Ook is het blauwgrasland-brongebied in de Moerputten (Staatsbosbeheer) bezocht. Deze gebieden gaven volop aanleiding om ervaringen uit te wisselen en te leren van de theoretische en praktische afwegingen die er zijn gemaakt.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.