Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 2197853
Titel Effect van verschillende kalkbron in voor- en namiddagvoeder op eikwaliteit bij leghennen : voorlopige resultaten van praktijkproeven uitgevoerd in het kader van het doctoraatsproject "Verlengde legcyclus bij leghennen" in samenwerking met het Instituur voor Landbouw en Visserijonderzoek (ILVO)
toon extra info.
Aniko Molnar
Auteur(s) Molnar, A.
Uitgever Geel : Proefbedrijf Pluimveehouderij VZW
Jaar van uitgave 2016
Pagina's 8 p ill
Titel van reeks Mededeling / Proefbedrijf Pluimveehouderij VZW (81)
Online full text
Publicatie type Brochure
Taal Nederlands
Toelichting De voorlopige resultaten tonen aan dat in de verrijkte kooien witte en bruine leghennen anders reageren op de voederbehandelingen De witte hennen die het Split voeder I (50%F- 50%G) krijgen, hadden een iets lagere voederopname maar een even hoog legpercentage en eigewicht als de andere voederbehandelingen. Dit wijst erop dat deze hennen iets efficiënter produceren. Bij de bruine hennen resulteerde Split voeder II (30%F-70%G) in een hoger eigewicht en voederopname dan Standaard voeder II (30%F-70%G). Echter in schaalkwaliteit vonden we tot 75 weken geen verschillen tussen de voederbehandelingen. In het volieresysteem had de behandeling met Split voeder II een lagere legpercentage tot 75 weken leeftijd, maar dit zagen we ook al in de voorperiode toen alle groepen nog Standaard voeder kregen. De achterstand konden ze tot 75 weken dus niet inhalen. De doelstelling van deze proeven is om de leghennen tot 90 weken aan te houden. Na afloop van de proeven, in februari 2017, kunnen we de effecten van het split voederconcept tijdens een verlengde legperiode evalueren op basis van productiegegevens zoals eimassa, voerconversie, cumulatief aantal eieren, uitval, opbrengst poeljen en voerwinst.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.