Record nummer 2199479
Titel artikel Op weg naar een ideaal beheer van wilde zwijnen
Auteur(s) Jong, P. de
Tijdschrifttitel Argus : blad van de Stichting Kritisch Faunabeheer
Deel(Jaar)Nummer (2010)1
Paginering 9 - 12
Online full text
Op papier Haal het document, vind aanverwante informatie of gebruik andere SFX-diensten
Publicatie type Artikel
Taal Nederlands
Toelichting In het artikel over Stichting De Eik, elders in dit blad, wordt gesproken over een rapport waarin een aangepast zwijnenbeheer wordt aangekondigd. In dit rapport, dat werd opgesteld voor het onderzoeksinstituut Alterra, wordt er vanuit gegaan dat er altijd geschoten zal moeten worden. Bovendien wordt vastgehouden aan een nulstandbeleid buiten de twee leefgebieden (de Veluwe en de Meinweg in midden Limburg), terwijl iedereen weet dat deze gebieden nooit waterdicht zijn af te sluiten. De dieren kunnen bijvoorbeeld vrijwel ongehinderd de oostgrenzen oversteken. Wij zijn van mening dat de noodzaak van afschot helemaal niet is vastgesteld. In principe dienen alle in het wild levende dieren met rust te worden gelaten en dat geldt ook voor wilde zwijnen. Aan de hand van het rapport zullen wij aangeven wat er niet deugt aan het huidige beleid en zullen wij toelichten waarom het rapport niet zal bijdragen aan een verbetering.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.