Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 2200194
Titel Volle oogst : nieuwe waarden en voedselnetwerken
toon extra info.
Elisabeth Hense, Leonardo van den Berg, Maria van Boxtel e.a. ; onder red. van Leonardo van den Berg, Maria van Boxtel, Elisabeth Hense ; eindredactie: Lucas Brouns, Heleen Gierveld, Nynke Valk
Auteur(s) Hense, Elisabeth (contributor)
Uitgever Utrecht : Uitgeverij Jan Van Arkel
Jaar van uitgave 2016
Pagina's 176 pagina's
Annotatie(s) Met index, literatuuropgave
ISBN 9789062240159; 9062240151
Op papier Haal het document, vind aanverwante informatie of gebruik andere SFX-diensten
Trefwoorden (cab) ondernemerschap / voedselproductie / biologische landbouw / biologische voedingsmiddelen / zorgboerderijen / netwerken / regionale voedselketens / voedselcoöperaties
Rubrieken Agrarische bedrijfsvoering
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting Steeds meer mensen vragen om 'eerlijk' voedsel dat geproduceerd wordt met aandacht voor natuur, mens en omgeving. Dit uit zich o.a. in een behoefte aan kennis over, en zelfs contact met de producenten. Ook de (meestal kleinschalige) producenten van hun kant waarderen de band met hun klanten, hetgeen kan resulteren in verregaande samenwerkingsverbanden tussen producent en afnemer, van groenteabonnementen met mogelijkheden tot zelf-rooien, tot het meefinancieren van land en productiemiddelen. In dit boek worden door verschillende auteurs uitleg en praktijkvoorbeelden gegeven van diverse initiatieven op het gebied van o.a. Community Supported Agriculture (CSA), zorgboerderijen en voedselcoöperaties. Ook wordt aandacht geschonken aan het opstarten van dergelijke initiatieven, o.a. via methoden van fondsenwerving, de mogelijkheden om land te verkrijgen. Het boek is geschreven vanuit een betrokken instelling, en geïllustreerd met enkele zwartwitfoto's. Lezers die anders willen omgaan met voedsel, kunnen in dit boek kennismaken met alternatieven voor de supermarkt. Met literatuuropgave per hoofdstuk. Achterin informatie over de auteurs en een index van organisaties met vermelding van hun website.---Uitleg en praktijkvoorbeelden van diverse initiatieven in het kader van 'eerlijk' voedsel voor nieuwe voedselnetwerken van o.a. Community Supported Agriculture, zorgboerderijen en voedselcoöperaties, met aandacht voor het opstarten ervan.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.