Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 2200642
Titel Eindrapportage Voorlichtingscampagne glasgroenten in Duitsland: “vertrouwen door inzicht en herkenbaarheid” 2012 – 2015
Uitgever [S.l.] : GroentenFruit Bureau
Jaar van uitgave 2015
Pagina's 18 p
Online full text
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting Doel van de voorlichtingscampagne glasgroenten in Duitsland is terugwinnen van het vertrouwen in glasgroenten na de Ehec crisis in 2011 door de Duitse consumenten te informeren over de veilige productie van glasgroenten, het gezonde eten met glasgroenten en de goede smaak en de verscheidenheid van glasgroenten. De campagne aanpak kenmerkt zich door een geïntegreerde benadering en is gebaseerd op drie communicatie strategieën te weten online marketing, reclame en communicatie rond de winkelvloer. De campagne is gelanceerd op 13 februari 2012 en geëindigd op 13 februari 2015. Tijdens deze drie campagnejaren zijn alle in de aanvraag geplande, en de aanvullende door RVO goedgekeurde, acties georganiseerd en uitgevoerd. Belangrijk speerpunt van de hele campagne was de zichtbaarheid van de campagne voor de doelgroep. De doelgroep van deze voorlichtingscampagne is Duitse gezinnen met kinderen. De omvang van deze doelgroep was in 2010 8,1 miljoen gezinnen (met minimaal 1 kind en kinderen jonger dan 18 jaar). Deze doelgroep is gekozen omdat het vertrouwen in glasgroenten voor ouders met kinderen cruciaal is voor de aankoop van glasgroenten. Je gunt je kind toch het beste? Bovendien zijn kinderen de consumenten van de toekomst: jong geleerd, oud gedaan.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.