Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 2200698
Titel Erfenis van het verlies: de strijd om de wederopbouw van boerderijen tijdens en na de Tweede Wereldoorlog
toon extra info.
Sophie Margarete Elpers-von Samson-Himmelstjerna
Auteur(s) Elpers, Sophie
Uitgever [S.l] : [s.n.]
Jaar van uitgave 2014
Pagina's 1 online resource (iii, 366 p.) ill
Annotatie(s) Met samenvatting in het Duits  toon alle annotatie(s)
Ph.D. thesis
Online full text
Publicatie type Proefschrift
Taal Engels
Toelichting "Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden in Nederland meer dan negenduizend boerderijen verwoest. De wederopbouw ervan werd bepaald door een spanningsveld tussen traditie en modernisering. Boerderijen hadden in de betreffende periode twee functies: het waren enerzijds agrarische gebruiksobjecten en anderzijds objecten met een uitgesproken symbolische functie: zij stonden voor bepaalde tradities, waarden en identiteiten en moesten bijdragen aan de versterking en de vorming van een 'volks'gemeenschap. Als functionele bedrijfsgebouwen moesten zij bijdragen aan de modernisering van de Nederlandse landbouw op macro- en microniveau. Het debat over de wederopbouw, dat in dit boek centraal staat en dat als handelingsruimte begrepen wordt waarbinnen de wederopbouw plaatsvond, ging over deze functies en de combineerbaarheid ervan. Er ontstond een strijd over behoud en innovatie, over variabiliteit en uniformiteit in het landschap en over het eigene en het vreemde. Het debat werd door actoren uit verschillende sectoren gevoerd: onder andere door de Nederlandse overheid, de Bond Heemschut, architecten, de landbouworganisaties, particuliere boeren en - vóór de bevrijding - door de bezetter en nationaalsocialistische organisaties. De actoren gingen vanuit verschillende motieven en bepaald door diffuse machtsverhoudingen tegelijk een strijd aan over competenties en zeggenschap. Door de beschrijving en analyse van deze strijd om de wederopbouw en de onderliggende betekenistoekenningen van de Tweede Wereldoorlog wordt aangetoond hoe complex het proces van de wederopbouw was."--Samenvatting auteur.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.