Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 2200760
Titel Van dominee tot koopman? : habitatbanking in Nederland
toon extra info.
M.M.J. Gorissen, C.M. van der Heide, J.H.J. Schaminée en A. Ruijs
Auteur(s) Gorissen, M.M.J. ; Heide, C.M. van der ; Schaminée, J.H.J. ; Ruijs, A.
Uitgever Wageningen : Wageningen Economic Research
Jaar van uitgave 2017
Pagina's 1 online resource (PDF, 116 pages) illustrations
Titel van reeks Wageningen Economic Research rapport (2017-030)
ISBN 9789463431026; 9463431020
Online full text
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting Het gaat niet goed met de natuur in Nederland. De biodiversiteit is tussen 1900 en 2000 met meer dan 60% gedaald.1 Het gevoerde natuurbeleid, gericht op ecologische netwerken zoals Natura 2000 en het Natuur Netwerk Nederland (NNN) en op de wettelijke verplichting om schade aan natuur te compenseren, heeft deze trend niet wezenlijk kunnen keren. Het verlies aan biodiversiteit is de laatste jaren enigszins geremd, maar een duurzame staat voor instandhouding van de biodiversiteit ligt nog steeds ver buiten het bereik. Bij een toenemend aantal maatschappelijke partijen, burgers en bedrijven groeit het besef dat het belangrijk is om hierin verbetering te brengen (zie onder andere Van den Berg 2015; Van Leenders & Bor 2014 en Overbeek et al. 2013). Deze partijen willen positief bijdragen aan natuur en biodiversiteit, maar het ontbreekt hun nog aan op de eigen praktijk toegespitste handelingsperspectieven. Tegen deze achtergrond richt dit rapport zich op de vraag of natuurcompensatie op vrijwillige basis meerwaarde heeft voor de biodiversiteit en of habitatbanking een aanvulling kan zijn op het bestaande Nederlandse systeem van verplichte natuurcompensatie. In essentie gaat habitatbanking over de ontwikkeling van ‘habitatrechten’ door grondeigenaren (ook wel biodiversiteitscredits genoemd), die worden verhandeld en gekocht door partijen die hun negatieve invloed op natuur en biodiversiteit willen compenseren. Dit handelssysteem wordt ondersteund door een onafhankelijke organisatie en door instrumenten en kaders die borgen dat habitatbanking daadwerkelijk positief uitpakt voor de biodiversiteit.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.