Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 2202555
Titel Oude bossen, houtwallen en heggen in het hoogste Zuid-Limburg : heden en verleden van de inheemse bomen en struiken in Zuid-Limburg rondom Slenaken, Vijlen en Vaals
toon extra info.
Bert Maes, Freek van Westreenen, Robin Kraaij ; redactie Bert Maes ; met medewerking van René van Loon, Guido de Bont, Emma van den Dool, Henk Kuiper, Nigel Harles en Karst Meijer ; fotografie: Bert Maes, Bob Luiks, René van Loon, Emma van den Dool, Klaas Everards, Ruud Foppen, Robin Kraaij, Freek van Westreenen, Rudmer Zwerver ; kaarten Emma van den Dool ; eindredactie George Dirven
Auteur(s) Maes, Bert ; Westreenen, F.S. van ; Kraaij, Robin ; Loon, René van (contributor) ; Dool, Emma van den (cartographer)
Uitgever Woudrichem : Pictures Publishers
Jaar van uitgave 2015
Pagina's 320 pagina's illustraties
Annotatie(s) Met literatuuropgave
ISBN 9789073187900; 9073187907
Op papier Haal het document, vind aanverwante informatie of gebruik andere SFX-diensten
Rubrieken Bosbomen per regio
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting Heden en verleden van de inheemse bomen en struiken in Zuid-Limburg rondom Slenaken, Vijlen en Vaals. De zuidoosthoek van Nederland rondom Vaals, Vijlen en Slenaken in de stroomgebieden van Geul, Gulp en Selzerbeek, behoort tot de best bewaard gebleven traditionele landschappen. Het is het hoogste deel van ons land met zijn plateaus die door holle wegen en beekjes worden doorsneden. Hier ligt het grootste en hoogst gelegen bos van Zuid-Limburg: het Vijlenerbosch. Het is het mooiste en meest natuurlijke eikenbos van het land. Zelfs ervaren biologen ontdekken hier nog steeds onbekende bomen, zoals de wilde appel, die hier uitgestorven werd gewaand, maar ook zeldzame wilde rozen, meidoorns, ruwe iep en fladderiep. In dit boek worden de resultaten en ontdekkingen gepresenteerd van jarenlang intensief onderzoek en veldwerk naar de nog echte wilde of autochtone bomen en struiken. Met behulp van kaartjes kan de lezer zelf op zoek gaan met de kenmerken van alle soorten die er voorkomen. Hoe dit boeiende landschap met de bossen, houtwallen en heggen is ontstaan is, wordt uiteengezet; tevens hoe de mensen hier vanaf de prehistorie nuttig gebruik maakten van het landschap en de bomen en heesters voor allerlei mogelijke doeleinden.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.