Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 2203194
Titel Nijenrode : burcht buitenplaats business universiteit
toon extra info.
Ben Olde Meierink ; m.m.v. Gert Immerzeel, Helm Horsten ; onder redactie van Fred Vogelzang
Auteur(s) Olde Meierink, Ben ; Immerzeel, Gert (contributor) ; Horsten, Helm (contributor) ; Vogelzang, Fred (editor)
Uitgever Wijk bij Duurstede : Kenniscentrum voor Kasteel en Buitenplaats (NKS)
Jaar van uitgave 2016
Pagina's 111 pages illustrations (chiefly color), genealogical tables, plans, portraits
Annotatie(s) Includes bibliographical references
ISBN 9789074205061; 9074205062
Op papier Haal het document, vind aanverwante informatie of gebruik andere SFX-diensten
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting Eind zeventiende eeuw gebruikte de Amsterdamse kooplie­denfamilie Ortt kasteel Nijenrode als zomerverblijf en liet prachtige tuinen aanleggen. Zoals vele andere Vechtbuitens raakte het huis rond 1900 in verval en zou voor afbraak verkocht worden. Michel Onnes, een ondernemer in koffie, ontpopte zich als de redder in nood en liet het huis geheel in middeleeuwse stijl res­taureren. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het gebruikt door de be­zetter en in 1946 besloot de eigenaresse het te verkopen aan een nieuw op te richten onderwijsinstituut, Nyenrode Business Universiteit. Dit boek belicht de geschiedenis, met veel aandacht voor de bewoners, het gebouw en het park.
Toelichting (Engels) De geschiedenis van kasteel Nijenrode gaat terug tot de dertiende eeuw en is zeer bewogen. Niet lang na de bouw van hun kasteel raakte de familie Van Nijenrode betrokken in de langdurige oorlogen tussen Holland en Utrecht. Het kasteel werd in de loop der tijd meerdere malen flink beschadigd. Aan het eind van het Rampjaar (1672-1673) werd Nijenrode door de Fransen deels verwoest. Vervolgens kocht de Amsterdamse koopman Johan Ortt het gehavende kasteel en bouwde het weer op. Hij liet ook prachtige tuinen aanleggen. Na de Tweede Wereldoorlog verkocht de weduwe van Goudstikker het kasteel aan een nieuw opgericht onderwijsinstituut: het Nederlands Opleidings-Instituut voor het Buitenland (N.O.I.B.). Dat is de directe voorloper van Nyenrode Business Universiteit, die dit collegejaar haar 70-jarig bestaan viert.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.