Record nummer 2205414
Titel Waarden van het label Nationaal Park voor Nationaal Park Weerribben-Wieden
toon extra info.
C.M. Goossen
Auteur(s) Goossen, C.M.
Uitgever Wageningen : Wageningen Environmental Research
Jaar van uitgave 2017
Pagina's 1 online resource (PDF, 45 pages) illustrations
Titel van reeks Wageningen Environmental Research rapport (ISSN 1566-7197 ; 2798)
Annotatie(s) Project number 5200043248
Online full text
Trefwoorden (cab) nationale parken / bezoekers / natuurgebieden / toeristen / natuurbescherming / noordwest-overijssel
Rubrieken Natuurbeheer (algemeen)
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting Dit rapport beschrijft de effecten van het dragen van het label Nationaal Park op het bezoek aan natuurgebied Weerribben-Wieden. Uit een panelonderzoek blijkt dat 25% zegt dat het label Nationaal Park een (doorslaggevende) rol heeft gespeeld bij de beslissing om het natuurgebied te bezoeken. Van de Nederlanders zegt 34% gevoelig voor het label ‘Nationaal Park’ te zijn. Een directe invloed op het bezoek aan de Weerribben-Wieden is beperkt. Uit dit onderzoek blijkt dat vooral toeristen de economische waarden van het label Nationaal Park voor de Weerribben-Wieden bepalen en de bewoners vooral de sociaal-emotionele waarden van het label. De economische toegevoegde waarde van het label kan geschat worden tussen de 10% en 40%. De sociaal-emotionele waarden zijn belangrijk voor het vergroten van het ecologisch en economisch belang van een Nationaal Park. Het draagvlak voor het behoud en bescherming van natuurgebieden kan ermee worden vergroot. De affiniteit van mensen die daarvoor nodig is, is in en rond de Weerribben-Wieden aanwezig.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.