Record nummer 2205456
Titel Maatwerk voor bomen : wat hebben bomen in de hoogstedelijke omgeving nodig?
toon extra info.
Willemijn Sneep
Auteur(s) Sneep, W.
Uitgever Nijmegen : NWST NeWSTories bv
Jaar van uitgave 2017
Pagina's 48 p.
Online full text
Trefwoorden (cab) bomen / beplantingen / hoveniers / boomverzorging / stedelijke gebieden / openbaar groen / bestrating
Rubrieken Veredeling, vermeerdering en aanplant van bomen
Publicatie type Tijdschrift
Taal Nederlands
Toelichting De groeiplaats die een boom nodig heeft om gezond tot wasdom te komen, moet in een stedelijke omgeving geconstrueerd worden. Dit dossier geeft een uitgebreid overzicht van de groeimedia en groeiconstructies die daarvoor beschikbaar zijn. Het is nadrukkelijk geen wetenschappelijke publicatie, maar wil een globaal overzicht geven van de vele mogelijkheden op het gebied van groeiplaatsen in de stad. Bij correcte toepassing van groeiplaatsconstructies kan de boom veel ouder worden en bovendien geeft hij een mooier beeld tijdens zijn levensduur. Vaak worden de initiƫle hoge aanlegkosten ruimschoots goedgemaakt door de lagere onderhoudskosten. Daarnaast zou een goede constructie opdruk van bestrating voorkomen, die dan dus niet gerepareerd hoeft te worden. Doordat de bomen tijdens hun leven veel gezonder zijn, zou er ook bespaard kunnen worden op onderhoud. Om een goede groeiplaats te realiseren, is het belangrijk om al vroeg in het ontwerpproces een boomtechnisch adviseur bij het ontwerp te betrekken. Vaak zijn er dan nog aanpassingen mogelijk die de juiste voorwaarden voor de boom kunnen scheppen. Als vroeg in het ontwerpproces bepaald wordt welke groeiplaatsoplossing nodig is, is ook een betere inschatting van het budget mogelijk en kan een groeiplaats worden ontworpen die afgestemd is op randvoorwaarden en budget.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.