Record nummer 2205567
Titel Monitoring verzadigd vetgehalte in levensmiddelen : onderzoek van 414 levensmiddelen in 2015
Uitgever Utrecht : Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit
Jaar van uitgave 2017
Pagina's 1 online resource (PDF, 13 pages) illustrations
Online full text
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting De Nederlandse overheid streeft ernaar dat consumenten een bewuste keuze kunnen maken voor gezonder en duurzaam voedsel. Een gezonder voedselpatroon heeft positieve effecten op de gezondheid en voor de kosten van de gezondheidszorg. Begin 2014 heeft een aantal partijen (CBL, FNLI, KHN en Veneca) samen met het Ministerie van VWS het convenant Akkoord Verbetering Productsamenstelling ondertekend met als doel zich de komende jaren gezamenlijk in te zetten om de samenstelling en het aanbod als geheel te vebeteren, waaronder gerechten en het assortiment in de horeca en catering. De scope is gericht op zout, (verzadigd) vet en energie (suiker en vet). De reductie van zout, (verzadigd) vet en energie gebeurt stapsgewijs om de consument aan de smaak te laten wennen. In 2020 moet het makkelijk zijn om maximaal 10% verzadigd vet van de dagelijkse benodigde calorieen te consumeren.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.